Symposium Lichamelijkheid in Performance en Dans

Tijdens Moving Futures in Arnhem organiseren De Nieuwe Oost, ArtEZ Academie voor Theater & Dans en NCPA een praktijkgericht symposium over de positie van het lichaam en lichamelijkheid in dans en performance. Het symposium heeft als doel een multidisciplinaire kennisdeling tot stand te brengen, vanuit theorie én praktijk, gericht op podiumkunstenaars en makers.

Welke lichamen worden op het podium (niet) gerepresenteerd? Hoe gaan makers om met lichamelijkheid? Wat is de betekenis en het belang van het lichaam in performance? De dialoog tussen theatermaker en choreograaf Igor Vrebac en Hoogleraar Cultuur & Inclusiviteit Liedeke Plate (Radboud Universiteit) vormt het uitgangspunt van de middag. In het praktijkgedeelte gaat een deel van de groep de vloer op en ervaren, delen en reflecteren we gezamenlijk op deze thematiek.

Praktische informatie
Gratis toegang voor studenten van ArtEZ, de Radboud Universiteit en de HAN (aanmelden verplicht).
Professionals, makers en performers: €5,00 incl. drankje.

Meld je hier aan en/of koop een ticket via de website van Theater aan de Rijn.

Let op: je registreert je als deelnemer OF kijker bij het praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte is geschikt voor alle niveau’s.

Over Moving Futures
Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer door Nederland, met Arnhem als startpunt (7 – 9 februari 2019). In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie startende en verder gevorderde dans- en performance kunstenaars aan je voorbij. Met het randprogramma van open studio’s, workshops, essays, borrelpraat en -bingo zet Moving Futures je overal met je neus bovenop. Van muzikaal duet naar maniakale performance: zie hoe een generatie nieuwe makers de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Bezoek de website van Moving Futures voor meer informatie over het festival en het programma van 2019.

> Deel op Facebook > Deel op Twitter > Deel via e-mail